Omlet ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 szczypta

300 mililitrów

300 gramów

3 łyżki

500 gramów

50 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak przesmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dopraw pieprzem, gałka muszkatołową i Delikatem Knorr.

Krok 2

250 ml mleka mocno zagrzej, zetrzyj do niego sery, a gdy się rozpuszczą dodaj śmietanę, dopraw Delikatem Knorr i pieprzem, wymieszaj.

Krok 3

Ubić pianę z białek. Żółtka roztrzep z mąką, 50 ml mleka i wymieszaj delikatnie z pianą.

Krok 4

Z tak przygotowanej masy upiec 4 omlety.

Krok 5

Na każdy nałóż sos, szpinak, zroluj.

Krok 6

Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym polej resztą sosu i zapiec przez 10 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sashimi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej