Panierowana mozzarella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowana mozzarella

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

20 gramów

80 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, pokrój w plasterki i ułóż na talerzykach. Udekoruj listkami bazylii, możesz skropić odrobiną oliwy.

Krok 2

Ser Mozzarella potnij w plastry, obtocz każdy w mące, roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej.

Krok 3

Smaż na rozgrzanym oleju z obydwóch stron na ciemnozłoty kolor. Aromatyczną mozzarellę ułóż na pomidorach i podawaj na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowana mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowana mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowana mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowana mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowana mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowana mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowana mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowana mozzarella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej