
Składniki
nadzienie:
1 sztuka
ciasto:
2 łyżki
0.5 łyżki
600 gramów
1 sztuka
8 plastrów
8 sztuk
2 sztuki
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozpuść w ciepłym mleku z cukrem, dodaj olej i wlej do mąki. Następnie wyrób ciasto zagniatając ok. 5-7 minut. Wyrobione ciasto odstaw przykryte ściereczką w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 30 minut.
Krok 2
Ser, cebulę, paprykę pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Ciasto rozwałkuj i podziel na 8 kwadratowych części. Na każdym kawałku ciasta połóż farsz, oprósz mini kostką czosnek Knorr i ułóż parówkę, po czym zawiń całość w cieście.
Krok 4
Parówki w cieście układaj na blaszce wyłożonej pergaminem i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez około 20 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej