Parówki z serem w cieście drożdżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki z serem w cieście drożdżowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

nadzienie:

1 sztuka

ciasto:

2 łyżki

0.5 łyżki

600 gramów

1 sztuka

8 plastrów

8 sztuk

2 sztuki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuść w ciepłym mleku z cukrem, dodaj olej i wlej do mąki. Następnie wyrób ciasto zagniatając ok. 5-7 minut. Wyrobione ciasto odstaw przykryte ściereczką w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 30 minut.

Krok 2

Ser, cebulę, paprykę pokrój w cienkie paski.

Krok 3

Ciasto rozwałkuj i podziel na 8 kwadratowych części. Na każdym kawałku ciasta połóż farsz, oprósz mini kostką czosnek Knorr i ułóż parówkę, po czym zawiń całość w cieście.

Krok 4

Parówki w cieście układaj na blaszce wyłożonej pergaminem i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez około 20 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki z serem w cieście drożdżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki z serem w cieście drożdżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki z serem w cieście drożdżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki z serem w cieście drożdżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki z serem w cieście drożdżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki z serem w cieście drożdżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki z serem w cieście drożdżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki z serem w cieście drożdżowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej