PIEROŻKI Z BANANEM I CZEKOLADĄ

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

450

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

50 dekagramów

2 sztuki

4 dekagramy

1 szklanka

2 łyżki

0.25 opakowania

1 szczypta

1 opakowanie

masa:

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z drożdży, mleka, soli, cukru i łyżki mąki robimy rozczyn (odstawiamy do wyrośnięcia na ok. pół godziny).

Krok 2

Kasię roztapiamy. Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka, rozczyn, zagniatamy, wlewamy roztopione zimną Kasię i wyrabiamy ciasto aż masło się wchłonie.

Krok 3

Ciasto rozwałkowujemy na placek grubości ok. 0,5 cm wycinamy krążki. Nakładamy pół łyżeczki czekolady i półplasterek banana grubości 0,5 cm. Smażymy w głębokim oleju jak pączki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PIEROŻKI Z BANANEM I CZEKOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PIEROŻKI Z BANANEM I CZEKOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PIEROŻKI Z BANANEM I CZEKOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PIEROŻKI Z BANANEM I CZEKOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PIEROŻKI Z BANANEM I CZEKOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PIEROŻKI Z BANANEM I CZEKOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PIEROŻKI Z BANANEM I CZEKOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej