
Składniki
300 gramów
200 gramów
1
1 sztuka
20 gramów
100 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
10 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso mielone pomieszaj z posiekanymi krewetkami, dodaj drobno pokrojone pędy bambusa, chilli i imbir, olej sezamowy, sos sojowy, posiekaną natkę kolendry, wszystko razem dokładnie wymieszaj.

Krok 2
Tak przygotowany farsz zawijaj w plastry ciasta chińskiego, formując kształtne pierożki lub sakiewki.

Krok 3
Gotowe pierożki ugotuj na parze lub usmaż na głębokim oleju.

Krok 4
Fix pomieszaj z wodą w proporcjach podanych na opakowaniu, zagotuj, dodaj pierożki.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chińskie pierożki
Pierogi, choć w naszym kraju uważane są za danie typowo polskie, w nieco innej postaci można spotkać niemal pod każdą szerokością geograficzną. Co stoi na przeszkodzie, aby przy okazji najbliższego obiadu klasyczne pierogi z mięsem zastąpić chińskimi pierożkami z wołowiną i krewetkami? Podpowiemy ci, jak je zrobić, krok po kroku. Pierożki w wersji chińskiej to urocze sakiewki wypełnione mielonym mięsem, posiekanymi krewetkami i aromatycznymi dodatkami takimi jak: pędy bambusa, czosnek, świeża kolendra i korzeń imbiru. Do ich wykonania użyj gotowego ciasta, które bez problemu kupisz w dobrych supermarketach. Pierożki chińskie z wołowiną i krewetkami najczęściej podaje się z gorącym i aromatycznym bulionem i posiekaną dymką, lub solo – maczane w sosie słodko-kwaśnym. Smakują tak wspaniale jak wyglądają.