Polędwiczka wieprzowa z warzywami

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

0

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w kostkę, cukinię w plasterki, a cebulę w paski. Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 2

Polędwicę wieprzową podziel na 4 części i podsmaż lekko na oleju z obu stron po około 2 minut. Dopraw solą i pieprzem. Kawałki polędwiczki odłóż.

Krok 3

Na tej samej patelni przesmaż papryki, cukinię i cebulę. Pod koniec smażenia dodaj pomidory.

Krok 4

Do naczynia żaroodpornego przełoż warzywa. Na wierzch poukładaj kawałki polędwicy.

Krok 5

Całość posyp serem i oregano. Piecz 10 minut w 225 °C.

0

Opinie o przepisie

Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej