PRZEPISY.PL

Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
9
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • polędwiczki wieprzowe800 gr
  • kurki100 gr
  • maślaki100 gr
  • szalotki2 szt
  • ząbki czosnku2 szt
    • Krok 1

      Mięso umyj i osusz, wykrój błony i żyłki. Mięso podziel na 5cm wysokości kawałki.
    • Krok 2

      Rozbij je lekko tak, aby utworzyły szerokie okrągłe medaliony.
    • Krok 3

      Grzyby umyj i osusz, pokrój na podobnej grubości kawałki. Na bardzo rozgrzanej patelni obsmaż grzyby razem z pokrojoną w piórka szalotką, dodaj odrobinę soli i pieprzu.
    • Krok 4

      Grzyby odstaw do ostygnięcia. Zetrzyj na tarce parmezan.
    • Krok 5

      Kremowy ser pomieszaj z żółtkami, dodaj ser i wszystko razem połącz z grzybami i posiekanym szczypiorem.
    • Krok 6

      Steki obsmaż na patelni, nałóż na ich powierzchnię dużą porcję grzybów z serem, wstaw je do nagrzanego do 250*C piekarnika na 5- 8 minut.
    • Krok 7

      Gotowe steki podawaj na sosie grzybowym Knorr przygotowanym według wskazówek z opakowania.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Sos do pieczeni z grzybami KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    25
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    215
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    146
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    667
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe