Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

100 gramów

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

100 gramów

1 pęczek

4 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz, wykrój błony i żyłki. Mięso podziel na 5cm wysokości kawałki.

Krok 2

Rozbij je lekko tak, aby utworzyły szerokie okrągłe medaliony.

Krok 3

Grzyby umyj i osusz, pokrój na podobnej grubości kawałki. Na bardzo rozgrzanej patelni obsmaż grzyby razem z pokrojoną w piórka szalotką, dodaj odrobinę soli i pieprzu.

Krok 4

Grzyby odstaw do ostygnięcia. Zetrzyj na tarce parmezan.

Krok 5

Kremowy ser pomieszaj z żółtkami, dodaj ser i wszystko razem połącz z grzybami i posiekanym szczypiorem.

Krok 6

Steki obsmaż na patelni, nałóż na ich powierzchnię dużą porcję grzybów z serem, wstaw je do nagrzanego do 250*C piekarnika na 5- 8 minut.

Krok 7

Gotowe steki podawaj na sosie grzybowym Knorr przygotowanym według wskazówek z opakowania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej