Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
800 gramów
100 gramów
100 gramów
2 sztuki
2 sztuki
100 gramów
1 pęczek
4 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i osusz, wykrój błony i żyłki. Mięso podziel na 5cm wysokości kawałki.
Krok 2
Rozbij je lekko tak, aby utworzyły szerokie okrągłe medaliony.
Krok 3
Grzyby umyj i osusz, pokrój na podobnej grubości kawałki. Na bardzo rozgrzanej patelni obsmaż grzyby razem z pokrojoną w piórka szalotką, dodaj odrobinę soli i pieprzu.
Krok 4
Grzyby odstaw do ostygnięcia. Zetrzyj na tarce parmezan.
Krok 5
Kremowy ser pomieszaj z żółtkami, dodaj ser i wszystko razem połącz z grzybami i posiekanym szczypiorem.
Krok 6
Steki obsmaż na patelni, nałóż na ich powierzchnię dużą porcję grzybów z serem, wstaw je do nagrzanego do 250*C piekarnika na 5- 8 minut.
Krok 7
Gotowe steki podawaj na sosie grzybowym Knorr przygotowanym według wskazówek z opakowania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze smakiem Sos do pieczeni z grzybami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej
































