Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
800 gramów
100 gramów
100 gramów
2 sztuki
2 sztuki
100 gramów
1 pęczek
4 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i osusz, wykrój błony i żyłki. Mięso podziel na 5cm wysokości kawałki.
Krok 2
Rozbij je lekko tak, aby utworzyły szerokie okrągłe medaliony.
Krok 3
Grzyby umyj i osusz, pokrój na podobnej grubości kawałki. Na bardzo rozgrzanej patelni obsmaż grzyby razem z pokrojoną w piórka szalotką, dodaj odrobinę soli i pieprzu.
Krok 4
Grzyby odstaw do ostygnięcia. Zetrzyj na tarce parmezan.
Krok 5
Kremowy ser pomieszaj z żółtkami, dodaj ser i wszystko razem połącz z grzybami i posiekanym szczypiorem.
Krok 6
Steki obsmaż na patelni, nałóż na ich powierzchnię dużą porcję grzybów z serem, wstaw je do nagrzanego do 250*C piekarnika na 5- 8 minut.
Krok 7
Gotowe steki podawaj na sosie grzybowym Knorr przygotowanym według wskazówek z opakowania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze smakiem Sos do pieczeni z grzybami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej