Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

heart
193 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

188 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżeczki

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

4 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w wodzie i odciśnij. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, bułką oraz przyprawą Knorr. Możesz też dodać posiekaną natkę pietruszki.

Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Z mięsa uformuj kulki i obsmaż je na rozgrzanym oleju. Pieczarki pokrój w plastry, dodaj na patelnię i smaż dodatkowe 10 minut.

Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i śmietaną i wlej na patelnię. Gotuj pod przykryciem przez 10 minut. Podawaj z ryżem.

Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEOPulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO

Dziś polecamy pyszne pulpety w sosie serowym z pieczarkami. Znakomity obiad w niedługim czasie.