Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

heart
192 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

187 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżeczki

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

4 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w wodzie i odciśnij. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, bułką oraz przyprawą Knorr. Możesz też dodać posiekaną natkę pietruszki.

Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Z mięsa uformuj kulki i obsmaż je na rozgrzanym oleju. Pieczarki pokrój w plastry, dodaj na patelnię i smaż dodatkowe 10 minut.

Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i śmietaną i wlej na patelnię. Gotuj pod przykryciem przez 10 minut. Podawaj z ryżem.

Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEOPulpety w sosie pieczarkowo-serowym - VIDEO

Dziś polecamy pyszne pulpety w sosie serowym z pieczarkami. Znakomity obiad w niedługim czasie.