Risotto cebulowe z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto cebulowe z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

41

heart
239 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

265 osób wydrukowało

Pobierz pdf

599 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 litr

2 sztuki

4 sztuki

2 łyżki

50 gramów

1 szczypta

2 łyżki

0.5 pęczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój w piórka, a kiełbasę w plastry.

Risotto cebulowe z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

W garnku wraz z oliwą i margaryną podsmaż cebulę i kiełbasę. Następnie dodaj suchy ryż i mieszaj go przez około 1 minutę.

Risotto cebulowe z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Wlej 1 litr wody i dodaj kostkę Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 15 minut na wolnym ogniu.

Risotto cebulowe z kiełbasą - Krok 3

Krok 4

Gdy ryż będzie już miękki, dodaj starty ser, tymianek oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw pieprzem Knorr i podawaj. Do tego risotto możesz również dodać wędzony boczek.

Risotto cebulowe z kiełbasą - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Pan D

    Pan D , 14.07.2021

    Bomba

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Risotto cebulowe z kiełbasąRisotto cebulowe z kiełbasą

Cebulę obierz, pokrój w piórka, a kiełbasę w plastry.