Risotto z porem i szparagami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

336 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

178 osób wydrukowało

Pobierz pdf

336 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

200 gramów

400 gramów

300 gramów

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj bulion z 1 l wody i kostek rosołowych. Szparagi oczyść, pokrój w 2 cm kawałki i sparz w bulionie.

Krok 2

W garnku rozgrzej margarynę i przesmaż pora oraz posiekaną cebulę. Dodaj ryż i dokładnie wymieszaj. Smaż chwilę razem.

Krok 3

Wlej 1/3 część bulionu. Gotuj powoli, następnie wlewaj kolejne porcje bulionu czekając aż ziarenka ryżu wchłoną płyn.

Krok 4

Na koniec dodaj szparagi, natkę pietruszki oraz starty ser. Dopraw pieprzem oraz skórką z cytryny.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do risotto możesz dodać również krewetki lub inne owoce morza.

4

Opinie o przepisie

  • Smakosz Potraw

    Smakosz Potraw

    Kolejna nawiedzona osoba, która nie umie ugotować rosołu, tylko reklamuje rosołki w kostkach. żal mi Was, może lepiej będzie jak nauczycie się gotować bulion zamiast reklamować nic nie warte pół produkty innych firm, no chyba, że Wam za to płacą. Żal mi też tych, którzy czytając tak beznadziejne przepisy podniecają się ich walorami kulinarnymi. Wniosek z tego jest jeden, ani wystawiający przepis, ani czytający nie mają pojęcia o prawdziwej, dobrej kuchni. Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • iwona now

    iwona now

    przepyszne. ..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Urban

    Kazimierz Urban

    bardzo dobry smak.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Bartman

    Roman Bartman

    Risotto

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z porem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z porem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z porem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z porem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z porem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z porem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z porem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej