Roladki z kurczaka z szynką i serem video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Roladki z kurczaka z szynką i serem - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
287 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

163 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

403 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

200 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę Knorr wymieszaj z oliwą i ketchupem.

Roladki z kurczaka z szynką i serem - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Piersi z kurczaka umyj, przekrój je wzdłuż, tworząc dwa cienkie płaty. Dodatkowo rozbij je młotkiem.

Roladki z kurczaka z szynką i serem - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Mięso zanurz w przygotowanej marynacie i ułóż na desce. Na każdy kawałek połóż plastry sera i szynki. Całość zawiń, rolując ściśle mięso.

Roladki z kurczaka z szynką i serem - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Roladki dodatkowo zawiń w plastry cukinii.

Roladki z kurczaka z szynką i serem - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Smaż na średnio rozgrzanej patelni po kilka minut z każdej strony. Podawaj z gotowanymi ziemniakami.

Roladki z kurczaka z szynką i serem - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kurczaka z szynką i serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z kurczaka z szynką i serem - VIDEORoladki z kurczaka z szynką i serem - VIDEO

Roladki z kurczaka z szynką i serem staną się kulinarną atrakcją niedzielnego obiadu. Na pozór ich wykonanie może wydawać się skomplikowane, ale po obejrzeniu naszych instrukcji przekonasz się, że to banalnie proste. Białe mięso, w które zawiniesz plastry szynki i sera, idealnie pasuje do wielu ulubionych dodatków twoich najbliższych, jak na przykład ryżu, czy też pieczonych ziemniaczków.Piękny wygląd tej potrawie zapewnią trzy proste zabiegi. Pierwszym z nich jest marynata z dodatkiem ketchupu. Drugim – zawinięcie roladek w plastry cukinii, co zapewni im nie tylko doskonały smak, ale również soczystość. Oprócz tego konieczne jest pokrojenie upieczonych roladek w poprzek – nasza trzecia sztuczka. Kolorowe kawałki, ułożone na środku talerza w elegancką kompozycję, będą najlepszą wizytówką tego dania i ciebie, jako doskonałej kucharki.