Sałatka pieczarkowa i kanapka z łososiem wędzonym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

3

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 łyżki

1 sztuka

2 plastry

1 ziarno

1 listek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść i obgotuj przez ok 5-10 minut. Dla aromatu do wrzątku można dodać ziele angielskie i listek laurowy. Następnie wystudzone pieczarki pokrój w kostkę i dokładnie odciśnij z nadmiaru wody.

Sałatka pieczarkowa i kanapka z łososiem wędzonym - Krok 1

Krok 2

Do pieczarek dodaj groszek zielony, pora i ogórka kiszonego pokrojonego w kosteczkę, posiekaną natkę pietruszki. Całość wymieszaj z jogurtem i musztardą.

Sałatka pieczarkowa i kanapka z łososiem wędzonym - Krok 2

Krok 3

Pumpernikiel posmaruj Florą ProActiv, połóż łososia wędzonego.

Sałatka pieczarkowa i kanapka z łososiem wędzonym - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest bogatym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, witaminy B2, niacyny, witaminy B12, witaminy D, folianów.

0

Opinie o przepisie

Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej