
Składniki
300 gramów
1 szczypta
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
20 gramów
50 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę, boczniaki, seler naciowy i pomidory umyj i osusz na ręczniku papierowym.
Krok 2
Boczniaki pokrój na 4 części, selera obierz obieraczką wzdłuż włókien i pokrój w paski, pomidory przetnij na pół.
Krok 3
Boczniaki smaż na dobrze rozgrzanym oleju do zrumienienia, przypraw lekko pieprzem.
Krok 4
Na talerzu ułóż porwaną sałatę , selera, pomidory i boczniaki.
Krok 5
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem, polej sałatę , dekoruj parmezanem.
Krok 6
Na końcu posyp sałatę grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej