Sałatka z boczniakami a’la cezar przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z boczniakami a’la cezar

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

20 gramów

50 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę, boczniaki, seler naciowy i pomidory umyj i osusz na ręczniku papierowym.

Krok 2

Boczniaki pokrój na 4 części, selera obierz obieraczką wzdłuż włókien i pokrój w paski, pomidory przetnij na pół.

Krok 3

Boczniaki smaż na dobrze rozgrzanym oleju do zrumienienia, przypraw lekko pieprzem.

Krok 4

Na talerzu ułóż porwaną sałatę , selera, pomidory i boczniaki.

Krok 5

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem, polej sałatę , dekoruj parmezanem.

Krok 6

Na końcu posyp sałatę grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z boczniakami a’la cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z boczniakami a’la cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z boczniakami a’la cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z boczniakami a’la cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z boczniakami a’la cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z boczniakami a’la cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z boczniakami a’la cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z boczniakami a’la cezar - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Babka ucierana
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej