Sole Meunière przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sole Meunière

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1.5 łyżeczki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 sztuki

2 łyżeczki

5 łyżek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę natrzyj przyprawą Knorr, namocz w mleku i obtocz w mące.

Krok 2

Usmaż z obu stron na oliwie. Pod koniec smażenia dodaj połowę masła.

Krok 3

Drugą połowę masła roztop, sklaruj i dodaj sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki.

Krok 4

Sosem polej usmażone filety i udekoruj cząstkami cytryny.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sole Meunière - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sole Meunière - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sole Meunière - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sole Meunière - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sole Meunière - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sole Meunière - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sole Meunière - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sole Meunière - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej