
Składniki
400 gramów
1.5 łyżeczki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 sztuki
2 łyżeczki
5 łyżek
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę natrzyj przyprawą Knorr, namocz w mleku i obtocz w mące.
Krok 2
Usmaż z obu stron na oliwie. Pod koniec smażenia dodaj połowę masła.
Krok 3
Drugą połowę masła roztop, sklaruj i dodaj sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki.
Krok 4
Sosem polej usmażone filety i udekoruj cząstkami cytryny.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej