Roladki z papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z papryki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
726 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

235 osób wydrukowało

Pobierz pdf

326 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

200 gramów

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, po czym smaż oczyszczoną paprykę przekrojoną na ćwiartki, posypaną poprzednio rozdrobnioną Przyprawą w Mini kostkach Czosnek Knorr oraz posiekanym czosnkiem. Smaż na wolnym ogniu z obu stron przez 10 minut i pozostaw na patelni do momentu, gdy ostygną.

Roladki z papryki - Krok 1

Krok 2

Sparz i obierz z skórki pomidory.

Roladki z papryki - Krok 2

Krok 3

Ser kozi wymieszaj z białym serem za pomocą miksera. Pokrojone pomidory wraz z koperkiem dodaj do serowej masy i wymieszaj.

Roladki z papryki - Krok 3

Krok 4

Rozłóż porcję sera na paski papryki i zwiń od węższej strony. Roladki zepnij wykałaczką. Podawaj najwcześniej po upływie godziny.

Roladki z papryki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z paprykiRoladki z papryki

Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, po czym smaż oczyszczoną paprykę przekrojoną na ćwiartki, posypaną poprzednio rozdrobnioną Przyprawą w Mini kostkach Czosnek Knorr oraz posiekanym czosnkiem. Smaż na wolnym ogniu z obu stron przez 10 minut i pozostaw na patelni do momentu, gdy ostygną.