
Składniki
4 sztuki
300 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
50 gramów
50 gramów
1 sztuka
20 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ser również zetrzyj, natkę posiekaj, pieczarki pokrój w plastry.
Krok 2
Przygotuj ciasto Knorr według przepisy z opakowania i usmaż dwa duże placki średnicy patelni - ułóż na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka, zeszklij na oliwie. Dodaj pieczarki - smaż chwilę. Wymieszaj z bułką tartą i dopraw do smaku. Wymieszaj z natką.
Krok 4
W okrągłym naczyniu do zapiekania ułóż jeden z placków, posyp tartym serem i przykryj go drugim plackiem.
Krok 5
Na wierzchu ułóż dekoracyjnie plastry ziemniaków a następnie rozprowadź na nich przesmażone pieczarki. Całość posyp parmezanem i wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika - zapiekaj 15 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej