Tęczowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tęczowa sałatka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
889 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

496 osób wydrukowało

Pobierz pdf

628 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

250 gramów

100 gramów

100 gramów

150 mililitrów

50 mililitrów

0.5 pęczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Razem z dzieckiem pokrój szynkę, brzoskwinię i ogórka w kostkę. Dzieci mogą kroić warzywa plastikowymi sztućcami.

Krok 2

Sałatę porwij na mniejsze kawałki - dzieci z przyjemnością zrobią to za Ciebie.

Krok 3

Pomidorki i winogrona przekrój na pół. Zadaniem dla dzieci będzie wyciagnięcie pestek z winogron.

Krok 4

Z majonezu, jogurtu i sosu sałatkowego Knorr przygotuj dressing.

Krok 5

Przekładaj sałatkę w dużym szklanym naczyniu warstwami np. szynka, brzoskwinia, ogórek, winogrona, tak aby powstała tęcza.

Krok 6

Na końcu polej sałatkę dresingiem i udekoruj wąsami ze szczypiorku oraz plastrami rzodkiewki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tęczowa sałatka Tęczowa sałatka

Razem z dzieckiem pokrój szynkę, brzoskwinię i ogórka w kostkę. Dzieci mogą kroić warzywa plastikowymi sztućcami.