Tęczowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

3 szklanki

2 opakowania

12 sztuk

9 łyżek

3 łyżki

1 opakowanie

1.5 łyżki

0.5 kilograma

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masa: z mleka i proszku budyniowego ugotuj budyń i wystudź. Gdy wystygnie, utrzyj go z Kasią.

Krok 2

Ciasto: ubij na gładko 4 jajka, dodaj trzy łyżki cukru, 1 łyżkę mąki pszennej i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej.

Krok 3

Wyłóż na blachę i piecz 20 minut w temp 180 st. C. Tak samo zrób jeszcze dwa placki, do jednego dodaj kakao, a do drugiego kisiel.

Krok 4

Galaretki: obierz jabłka i drobno pokrój. Podziel na dwie części i wymieszaj z tężejącymi galaretkami.

Krok 5

Ciasta przełóż kremem i galaretkami, ew. polej polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tęczowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tęczowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tęczowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tęczowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tęczowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tęczowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tęczowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej