Tęczowiec

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

9 łyżek

1 opakowanie

1.5 łyżki

2 opakowania

3 szklanki

0.5 kilograma

12 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masa: z mleka i proszku budyniowego ugotuj budyń i wystudź. Gdy wystygnie, utrzyj go z Kasią.

Krok 2

Ciasto: ubij na gładko 4 jajka, dodaj trzy łyżki cukru, 1 łyżkę mąki pszennej i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej.

Krok 3

Wyłóż na blachę i piecz 20 minut w temp 180 st. C. Tak samo zrób jeszcze dwa placki, do jednego dodaj kakao, a do drugiego kisiel.

Krok 4

Galaretki: obierz jabłka i drobno pokrój. Podziel na dwie części i wymieszaj z tężejącymi galaretkami.

Krok 5

Ciasta przełóż kremem i galaretkami, ew. polej polewą.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

Zobacz również