Zupa gulaszowa

Autor: Marder&Marder Manufacture

ratingratingratingratingrating

1

49 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

500 gramów

2 łyżki

3 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

300 gramów

3 litry

0 gramów

0 gramów

400 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zgromadzić potrzebne składniki.

Zupa gulaszowa - Krok 1

Krok 2

Na patelni podgrzewać Ramę Smaż jak szef kuchni, cebulę pokroić w drobną kostkę i dusić kilkanaście minut na wolnym ogniu.

Zupa gulaszowa - Krok 2

Krok 3

Na drugiej, większej patelni, podsmażyć na Ramie Smaż jak szef kuchni pokrojoną w kostkę wołowinę.

Zupa gulaszowa - Krok 3

Krok 4

Gdy wołowina się usmaży dodać pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone na ćwiartki pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek i ziarnistą musztardę. Dusić na wolnym ogniu kilkanaście minut.

Zupa gulaszowa - Krok 4

Krok 5

Do garnka nalać wodę, włożyć włoszczyznę (ćwiartkę selera, 2 pietruszki, 2-3 marchewki, pora), ciecierzycę z puszki, ziele, liść laurowy, pieprz i koncentrat pomidorowy. Dodać uduszoną cebulę i mięso z warzywami. Całość doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i na wolnym ogniu gotować dość długo, nawet godzinę.

Zupa gulaszowa - Krok 5

Krok 6

Na koniec wyłowić z zupy włoszczyznę, już nie będzie potrzebna. Poza marchewką. Marchewkę pokroić na plasterki i dodać do zupy. Nalewać na talerze i delektować się lekko ostrym, rozgrzewającym smakiem. Teraz na jesień ta zupa jest idealna, pomoże Wam przetrwać nadchodzące chłody.

Zupa gulaszowa - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej