
Składniki
400 gramów
2 sztuki
300 gramów
2 sztuki
100 mililitrów
4 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
100 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż cebulę i ząbki czosnku na oliwie.
Krok 2
Dodaj pomidory z puszki i około 300 ml wody. Całość duś pod przykryciem ok. 10 minut.
Krok 3
Zmiksuj zupę dokładnie. Następnie dodaj kostkę rosołową wołową Knorr, oregano, pieprz i cukier do smaku, po czym wymieszaj.
Krok 4
Umyj i podsmaż liście szpinaku przez chwilę na maśle, a następnie posiekaj nożem na mniejsze kawałki.*
Krok 5
Podawaj zupę na talerzach, z porcją szpinaku i łyżką gęstego jogurtu.
Krok 6
* Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej































