Zupa pomidorowa ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

300 gramów

2 sztuki

100 mililitrów

4 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

100 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż cebulę i ząbki czosnku na oliwie.

Krok 2

Dodaj pomidory z puszki i około 300 ml wody. Całość duś pod przykryciem ok. 10 minut.

Krok 3

Zmiksuj zupę dokładnie. Następnie dodaj kostkę rosołową wołową Knorr, oregano, pieprz i cukier do smaku, po czym wymieszaj.

Krok 4

Umyj i podsmaż liście szpinaku przez chwilę na maśle, a następnie posiekaj nożem na mniejsze kawałki.*

Krok 5

Podawaj zupę na talerzach, z porcją szpinaku i łyżką gęstego jogurtu.

Krok 6

* Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z bobem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej