
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku rozgrzej margarynę i zeszklij cebulę, następnie dodaj czosnek i smaż chwilę razem. Dodaj soczewicę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki.
Krok 2
Przygotuj bulion - wlej 1 l wody i zagotuj. Dodaj bulionetkę, zmniejsz ogień i gotuj do momentu, gdy soczewica oraz ziemniaki będą miękkie.
Krok 3
Na koniec włóż do zupy liście szpinaku i gotuj jeszcze 5 minut. Gotową zupę dopraw do smaku według własnego uznania, podawaj z chrupiącymi grzankami z bagietki.

Dobra rada:
Do takiej zupy możesz dodać również kawałki świeżego łososia a zupa nabierze zupełnie innego charakteru.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































