
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku rozgrzej margarynę i zeszklij cebulę, następnie dodaj czosnek i smaż chwilę razem. Dodaj soczewicę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki.
Krok 2
Przygotuj bulion - wlej 1 l wody i zagotuj. Dodaj bulionetkę, zmniejsz ogień i gotuj do momentu, gdy soczewica oraz ziemniaki będą miękkie.
Krok 3
Na koniec włóż do zupy liście szpinaku i gotuj jeszcze 5 minut. Gotową zupę dopraw do smaku według własnego uznania, podawaj z chrupiącymi grzankami z bagietki.

Dobra rada:
Do takiej zupy możesz dodać również kawałki świeżego łososia a zupa nabierze zupełnie innego charakteru.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej