Zupa z soczewicą i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z soczewicą i szpinakiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku rozgrzej margarynę i zeszklij cebulę, następnie dodaj czosnek i smaż chwilę razem. Dodaj soczewicę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki.

Krok 2

Przygotuj bulion - wlej 1 l wody i zagotuj. Dodaj bulionetkę, zmniejsz ogień i gotuj do momentu, gdy soczewica oraz ziemniaki będą miękkie.

Krok 3

Na koniec włóż do zupy liście szpinaku i gotuj jeszcze 5 minut. Gotową zupę dopraw do smaku według własnego uznania, podawaj z chrupiącymi grzankami z bagietki.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do takiej zupy możesz dodać również kawałki świeżego łososia a zupa nabierze zupełnie innego charakteru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z soczewicą i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z soczewicą i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z soczewicą i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z soczewicą i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z soczewicą i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z soczewicą i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z soczewicą i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z soczewicą i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej