Bezmączne ciasto czekoladowo-orzechowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

10

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

223 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

176 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

35 gramów

80 mililitrów

150 gramów

230 gramów

100 gramów

4 sztuki

dekoracja:

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kakao (bezglutenowe) wymieszać z gorącą wodą do gładkości. Wlać do niego roztopioną czekoladę, Kasię, wsypać cukier, orzechy i dodać żółtka. Zmiksować.

Krok 2

Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie połączyć z czekoladowym ciastem.

Krok 3

Formę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia (dno).

Krok 4

Przelać do niej czekoladową miksturę. Piec w temperaturze 180º C przez 60 - 70 minut. Przestudzić 15 minut w blaszce, wyjąć na talerz, do góry spodem, zerwać ostrożnie papier. Oprószyć kakao (bezglutenowym) lub cukrem pudrem. Smacznego :)

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Upewnij się, że wszystkie użyte składniki są bezglutenowe.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej