BISZKOPT POD OWOCE

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 szklanki

1 łyżka

4 łyżki

1 szklanka

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem na biały puch.

Krok 2

Dodać mąkę, proszek do pieczenia, olej i delikatnie wymieszać.

Krok 3

Biszkopt wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Krok 4

Śliwki przekrajać na pół, usuwać pestki i kłaść skórką do dołu.

Krok 5

Piec w piekarniku nagrzanym do 180˚C przez ok. 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BISZKOPT POD OWOCE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BISZKOPT POD OWOCE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BISZKOPT POD OWOCE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BISZKOPT POD OWOCE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BISZKOPT POD OWOCE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BISZKOPT POD OWOCE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BISZKOPT POD OWOCE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej