BISZKOPT POD OWOCE

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 szklanki

1 łyżka

4 łyżki

1 szklanka

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem na biały puch.

Krok 2

Dodać mąkę, proszek do pieczenia, olej i delikatnie wymieszać.

Krok 3

Biszkopt wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Krok 4

Śliwki przekrajać na pół, usuwać pestki i kłaść skórką do dołu.

Krok 5

Piec w piekarniku nagrzanym do 180˚C przez ok. 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BISZKOPT POD OWOCE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BISZKOPT POD OWOCE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BISZKOPT POD OWOCE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BISZKOPT POD OWOCE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BISZKOPT POD OWOCE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BISZKOPT POD OWOCE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BISZKOPT POD OWOCE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej