Biszkopt z białą czekoladą

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1.5 szklanki

1 szklanka

2 łyżki

null gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier.

Krok 2

Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.

Krok 3

Przełożyć na blachę wysmarowaną Kasią i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut.

Krok 4

Po upieczeniu biszkopt ostudzić. Białą czekoladę rozpuścić w rondelku i przelać na wierzch biszkoptu. Ciemną czekoladę pokroić na kawałki i pokruszyć na wierzch ciasta na białą czekoladę. Zostawić do zastygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej