
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
150 gramów
3 sztuki
300 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w półplastry i przesmaż na oleju. Przygotuj sos carbonara - śmietanę rozmieszaj z Fixem i wlej na patelnię. Sos zagotuj.
Krok 2
Makaron ugotuj al dente i dodaj do sosu.
Krok 3
Umyty szpinak również dodaj do sosu i wymieszaj. Dopraw do smaku i podawaj.

Dobra rada:
Wierzch makaronu posyp startym serem, najlepiej parmezanem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejZobacz również
Polecane przepisy
Inne przepisy
Carbonara ze szpinakiem
Kremowa carbonara ze szpinakiem to znakomita propozycja na danie obiadowe lub apetyczną kolację. Do jej przygotowania wykorzystaj makaron penne – sięgnij po zwykły, kukurydziany lub razowy. Ugotuj go al dente, połącz z sosem i podawaj na ciepło. Danie możesz ponadto zapiec w piekarniku z dodatkiem żółtego sera, np. parmezanu lub goudy. Rozsypany na wierzchu, pod wpływem temperatury zyska złocisty kolor – dzięki temu całość będzie się dobrze prezentować, a smaki pozostałych składników lepiej się ze sobą połączą. Potrawę wyśmienicie uzupełni kiełbasa pokrojona w plastry i podsmażona na oliwie albo kawałki wędzonej szynki. Wypróbuj również wersję z dodatkiem cebuli i wyrazistego czosnku. Do sosu na bazie śmietany dodaj garść świeżych liści szpinaku. Danie dopraw do smaku czarnym pieprzem i serwuj na ciepło, najlepiej bezpośrednio po ugotowaniu makaronu. Do dekoracji wykorzystaj liście świeżych ziół, np. bazylii lub oregano – sprawdzi się również drobno posiekana natka pietruszki. Jak myślisz, czym jeszcze można urozmaicić smak tej potrawy?