Ciasto czekoladowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

222 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

165 osób wydrukowało

Pobierz pdf

172 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

30 dekagramów

10 dekagramów

6 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę połamać, dodać Kasię i rozpuścić w kąpieli wodnej.

Krok 2

Jaja z cukrem ubijać mikserem.

Krok 3

Pod koniec ubijania dodać powoli mąkę, a następnie przestudzoną masę czekoladową.

Krok 4

Wylać ciasto na blaszkę wysmarowaną Kasią i posypaną bułką tartą.

Krok 5

Piec 25-30 min. w temp. 190 stopni C. Ciasto powinno być bardzo wilgotne w środku. :)

1

Opinie o przepisie

  • Bernadka Nowak

    Bernadka Nowak, 18.02.2017

    Wszystko super tylko co z formą?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej