Ciasto czekoladowe z kajmakiem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

756

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 sztuki

0.75 szklanki

1.3 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno i dodać powoli cukier oraz żółtka.

Krok 2

Na końcu przesianą przez sito mąkę, kakao i proszek do pieczenia.

Krok 3

Piec w prostokątnej formie 25 min. Ostudzić i przeciąć na 3 części. Kajmak podgrzać z Kasią w garnuszku i przełożyć nim ciasto, oraz posmarować na wierzchu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto czekoladowe z kajmakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto czekoladowe z kajmakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto czekoladowe z kajmakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto czekoladowe z kajmakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto czekoladowe z kajmakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto czekoladowe z kajmakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto czekoladowe z kajmakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tarta czekoladowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej