Ciasto jugosłowiańskie

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij
Ciasto jugosłowiańskie

Składniki

0.75 sztuki

0.75 szklanki

4 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 opakowanie

10 dekagramów

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami.

Krok 2

Proszek wymieszać z mąką i dodać do masy.

Krok 3

Wymieszać i wyłożyć na blachę posmarowaną Kasią i posypaną bułką tartą.

Krok 4

Posmarować dżemem.

Krok 5

Z białek i cukru ubić pianę i dodać kokos.

Krok 6

Wyłożyć na ciasto i piec do zarumienienia bezy. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto jugosłowiańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto jugosłowiańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto jugosłowiańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto jugosłowiańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto jugosłowiańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto jugosłowiańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto jugosłowiańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Knedle ziołowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej