Czekoladowe z orzechami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

0.75 szklanki

10 dekagramów

15 dekagramów

1.5 łyżeczki

krem:

1 opakowanie

null gramów

wierzch:

2 łyżki

2 łyżki

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: białka ubić z cukrem, ubijając dodawać żółtka.

Krok 2

Wsypać orzechy, mąkę i proszek i lekko wymieszać.

Krok 3

Piec ok. 30 min. w 130*C z termoobiegiem.

Krok 4

Upieczone ciasto wystudzić i przekroić na dwa.

Krok 5

Przygotować krem wg wskazówek na opakowaniu.

Krok 6

Dolną część ciasta nasączyć, nałożyć na nie połowę kremu, przykryć drugą częścią nasączonego biszkoptu i kremu.

Krok 7

Posypać orzechami i płatkami czekolady.

Krok 8

Schłodzić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej