Czekoladowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

17

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 szklanki

1.5 szklanki

5 łyżek

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

KASIĘ z połową cukru rozpuścić na małym ogniu.

Krok 2

Dodać kakao i wymieszać.

Krok 3

Pozostawić na chwilę do wystygnięcia.

Krok 4

Drugą połowę cukru ubić z jajami.

Krok 5

Wszystko wymieszać dodając przesianą mąkę i proszek do pieczenia.

Krok 6

Wylać na okrągłą (śr. 24cm) blachę wyłożoną papierem lub folią do pieczenia.

Krok 7

Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 30 min.

Krok 8

Opcjonalnie można udekorować na wierzchu bitą śmietaną i truskawkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Warzywa z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej