Czekoladowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżeczki

1 szklanka

1 łyżka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuścić i wystudzić.

Krok 2

Żółtka z cukrem ubić mikserem, dodać resztę składników i przestudzoną margarynę, na koniec dodać ubitą pianę z białek, dalej miksować do dokładnego połączenia się składników.

Krok 3

Upiec.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej