Czekoladowy afrodyzjak

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

254

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

225 gramów

5 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

90 gramów

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gorzką czekoladę połamać. Kasię posiekać.

Krok 2

Razem z czekoladą włożyć do rondelka wstawionego do garnka z wrzątkiem. Zawartość rozpuścić.

Krok 3

Do lekko przestudzonej czekoladowej masy dodawać po jednym żółtku, a następnie przesianą mąkę i alkohol. Całość starannie wymieszać trzepaczką.

Krok 4

Białka ubić z cukrem. Pianę delikatnie połączyć z masą. Ciasto przelać do formy w kształcie serca.

Krok 5

Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

Krok 6

Mleczną czekoladę rozpuścić i rozsmarować na folii.

Krok 7

Gdy zastygnie, tak zeskrobać nożem, by powstały wiórki. Torcik posypać cukrem pudrem i wiórkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowy afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowy afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowy afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowy afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowy afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowy afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowy afrodyzjak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Krucha tarta z jabłkami
czas przygotowania
70 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej