
Składniki
600 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
100 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion na włoszczyźnie Knorr dodaj do 1,5L wody, następnie dodaj pokrojone w mniejsze kawałki seler naciowy i por. Całość gotuj na małym ogniu ok. 1 godziny, po czym dodaj sok z cytryny i przecedź przez drobne sito.
Krok 2
W trakcie gotowania bulionu przygotuj klopsiki. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę i zeszklij na patelni z rozgrzanym masłem. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Z filetów usuń skórę i pozbądź się ości jeśli posiada, po czym zmiel ja na maszynce do mielenia.
Krok 4
Do zmielonej ryby dodaj podsmażoną cebule i czosnek, bułkę tartą, 2 jajka i posiekany kperek. Po czym wyrób z połączonych składników jednolitą masę i uformuj małe klopsiki.
Krok 5
Przecedzony bulion ponownie zagotuj i dodaj rybne klopsiki, gotuj jeszcze przez ok. 10-15 minut na małym ogniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej