Czysta zupa rybna z klopsikami z miruny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czysta zupa rybna z klopsikami z miruny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

100 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion na włoszczyźnie Knorr dodaj do 1,5L wody, następnie dodaj pokrojone w mniejsze kawałki seler naciowy i por. Całość gotuj na małym ogniu ok. 1 godziny, po czym dodaj sok z cytryny i przecedź przez drobne sito.

Krok 2

W trakcie gotowania bulionu przygotuj klopsiki. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę i zeszklij na patelni z rozgrzanym masłem. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Z filetów usuń skórę i pozbądź się ości jeśli posiada, po czym zmiel ja na maszynce do mielenia.

Krok 4

Do zmielonej ryby dodaj podsmażoną cebule i czosnek, bułkę tartą, 2 jajka i posiekany kperek. Po czym wyrób z połączonych składników jednolitą masę i uformuj małe klopsiki.

Krok 5

Przecedzony bulion ponownie zagotuj i dodaj rybne klopsiki, gotuj jeszcze przez ok. 10-15 minut na małym ogniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czysta zupa rybna z klopsikami z miruny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czysta zupa rybna z klopsikami z miruny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czysta zupa rybna z klopsikami z miruny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czysta zupa rybna z klopsikami z miruny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czysta zupa rybna z klopsikami z miruny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czysta zupa rybna z klopsikami z miruny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czysta zupa rybna z klopsikami z miruny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czysta zupa rybna z klopsikami z miruny  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej