Eleganckie rurki Cannelloni na sposób florencki

- Krok 1Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z łyżką oliwy. Odcedź i wystudź.
- Krok 2Pomidory sparz i obierz ze skóry. Pokrój w ósemki. Selera umyj i pokrój w niewielkie kawałki pod skosem. Przesmaż razem na oliwie, oprósz oregano i dodaj wino. Duś kilka minut i dopraw do smaku.
- Krok 3Mielone mięso wymieszaj z serem (2 łyżkami), dodaj jajko, bułkę tartą i dopraw do smaku Delikatem Knorr. Gotowym farszem napełnij makaronowe rurki.
- Krok 4Naczynie do zapiekania wysmaruj tłuszczem i wyłóż dno podduszonymi warzywami. Na nich układaj nafaszerowane cannelloni i zalej przygotowanym sosem Knorr.
- Krok 5Posyp startym serem i eleganckie rury na sposób florencki zapiekaj przez ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.
- Krok 6Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i śmietaną, zagotuj.
Przygotowanie

Oregano z Turcji
Pochodzi z rodziny mięty, a blisko spokrewniony jest z majerankiem. W Turcji ma fantastyczne warunki do rozwoju – słońce i suchy klimat. Odwdzięcza się intensywnym smakiem, który jest zasługą olejków eterycznych. Oregano jest niezbędne w kuchni tureckiej, włoskiej i greckiej. To suszone jest aromatyczniejsze od świeżego – przekonaj się!