Fuczki - bieszczadzkie placki
NOWY PRZEPIS
łatwe
64 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
170 gramów
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę odciśnij w na nadmiaru soku i drobno posiekaj.

Krok 2
Mleko, jajko, mąkę i sól dokładnie wymieszaj w dużej misce.

Krok 3
Dodaj kapustę, dopraw przyprawami i ponownie wymieszaj.

Krok 4
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i nakładając łyżką uformuj z ciasta niewielkie placuszki.

Krok 5
Smaż z każdej strony ok. 3 min aż będą rumiane.


Dobra rada:
Przy zakupie kapusty zwróć uwagę na jej kolor i zapach, biały kolor i brak wyczuwalnego zapachu octu gwarantuje dobrą jakość.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej