Fuczki - bieszczadzkie placki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fuczki - bieszczadzkie placki

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

170 gramów

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę odciśnij w na nadmiaru soku i drobno posiekaj.

Fuczki - bieszczadzkie placki - Krok 1

Krok 2

Mleko, jajko, mąkę i sól dokładnie wymieszaj w dużej misce.

Fuczki - bieszczadzkie placki - Krok 2

Krok 3

Dodaj kapustę, dopraw przyprawami i ponownie wymieszaj.

Fuczki - bieszczadzkie placki - Krok 3

Krok 4

Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i nakładając łyżką uformuj z ciasta niewielkie placuszki.

Fuczki - bieszczadzkie placki - Krok 4

Krok 5

Smaż z każdej strony ok. 3 min aż będą rumiane.

Fuczki - bieszczadzkie placki - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Przy zakupie kapusty zwróć uwagę na jej kolor i zapach, biały kolor i brak wyczuwalnego zapachu octu gwarantuje dobrą jakość. 

1

Opinie o przepisie

  • A

    A , 04.06.2023

    Do takiej potrawy idealnie pasuje sos na bazie śmietany lub jogurtu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fuczki - bieszczadzkie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fuczki - bieszczadzkie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fuczki - bieszczadzkie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fuczki - bieszczadzkie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fuczki - bieszczadzkie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fuczki - bieszczadzkie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fuczki - bieszczadzkie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fuczki - bieszczadzkie placki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej