• ZALOGUJ SIĘ
  • DODAJ PRZEPIS
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Dania i przekąski
      Dania główneDania Roberta MakłowiczaDobrze przyprawioneDania mączneDietyJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizze
      PrzystawkiSałatkiSmażenie bez pryskaniaSosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupyPlacki ziemniaczaneKebab
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyCiasteczka owsianeMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Okazje
      GrillSylwesterWigilia i ŚwiętaWielkanocKarnawałTłusty CzwartekWalentynki
    • Posiłek
      ŚniadanieObiadKolacjaPrzekąski
    • Na skróty
      Prosty przepisSzybkie przepisyTanie dania
    • Popularne
      Najpopularniejsze CiastaNajpopularniejsze Dania
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalna
      Kuchnia polskaKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Dania Roberta Makłowicza
    • Diety
    • Składniki
      BakalieCzekoladaGrzybyJajkaKaszaMięsoNabiałOwoceRybyWarzywa
  • Blog
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Magazyn
  • ZALOGUJ
  • POBIERZ
    E‐BOOK
  • MOJA KSIĄŻKA
    KULINARNA
Kasza jaglanaDobrze przyprawioneSałatki
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Jednogarnkowe
  • Gołąbki
  • Gołąbki na parze z sosem bolognese

Gołąbki na parze z sosem bolognese

Autor: przepisy.pl
Gołąbki na parze z sosem bolognese
  • 45 minut45
  • Łatwe
  • 4 osoby4
8Oceń przepis jako pierwszy
49
0
WYDRUKUJ
59 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
191 osób zapisało
Listonic
Składniki
  • włoska kapusta liście
    12 szt.
  • chuda mielona wołowina lub mielone mięso z indyka
    500 g
  • Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
    1 szt.
  • pomidory krojone z puszki
    400 g
  • Rama Classic
    2 łyżki
  • pietruszka
    2 łyżki
  • ząbki czosnku
    2 szt.
  • cebula
    1 szt.
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
Przygotowanie

Przewijaj przepis gestem: Wyłączone

  • Krok 1
    Drobno posiekaj pietruszkę, czosnek i cebulę. Przez 1 minutę gotuj oddzielnie każdy liść kapusty we wrzącej wodzie. Liście odsącz i osusz papierowym ręcznikiem.
  • Krok 2
    Przez 5 minut smaż cebulę i czosnek na 1 łyżce margaryny. Przyrumień mięso, mieszając cały czas. Dodaj pomidory i sos Spaghetti Bolognese extra ziołowe. Zagotuj, a następnie gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Dodaj pietruszkę i wymieszaj.
  • Krok 3
    Aby wykonać roladkę, umieść porcję mięsnego nadzienia po wewnętrznej stronie liścia. Zegnij krawędzie liścia do środka i ściśle zwiń. Korzystając ze specjalnego garnka, gotuj roladki na parze przez około 5 minut. Potrawa jest gotowa do podania.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
    avatar
    Możesz takie gołąbki przygotować w wersji bezmięsnej. Mięso możesz zastąpić gotowanym ryżem lub kaszą jęczmienną zmieszanymi z usmażonymi grzybami i czosnkiem.
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemFix Spaghetti Bolognese extra ziołowe KnorrREKLAMAFix Spaghetti Bolognese extra ziołowe KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
Listonic
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie dodał swojego komentarza.
Dodaj własny, aby rozpocząć dyskusję
Wszystkie komentarze

Gołąbki na parze z sosem bolognese

Gołąbki są znane i lubiane w całej Europie Środkowo-Wschodniej, zaś gołąbki na parze z sosem bolognese to nasza wariancja na temat klasycznego przepisu. Tak samo pyszne, a może nawet jeszcze smaczniejsze, w dodatku oryginalne i równie proste w wykonaniu. W tej wersji farsz ryżowo-mięsny zastąp zmieloną chudą wołowiną albo mielonym mięsem z indyka. Istnieje też możliwość przygotowania wersji bezmięsnej – z ryżem albo kaszą połączoną z usmażonymi grzybami i czosnkiem. Podsmażone nadzienie połącz z pomidorami, sosem Spaghetti Bolognese extra ziołowe oraz pietruszką i zacznij wykładać na liściach kapusty włoskiej. Ważne jest, aby roladki ściśle zwinąć, zapobiegniesz wtedy wypadaniu farszu. Gołąbki gotuj na parze przez około pięć minut w specjalnym, przystosowanym do tego garnku. W ekspresowym tempie zrobisz potrawę, której nikt nie będzie mógł się oprzeć.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Dziękujemy!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych przez Administratora danych osobowych Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), Al. Jerozolimskie 134 w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl. Oświadczam, że zostałem poinformowany o dobrowolności podania danych, jak również o przysługujących prawach do dostępu do danych, możliwości ich poprawiania lub żądania ich usunięcia.Jerozolimskie 134 zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2013 r., poz. 1422).
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

8Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy

Portal PRZEPISY.PL sponsorowany jest przez:

Knorr
Hellman'sRamaKasia
Lipton
Big Milk
Cartedor
Formularz kontaktowy
Regulamin
Polityka prywatności
Reklama
  • Ogólne Warunki
  • Cennik
Polityka plików cookie