
Składniki
100 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
1 opakowanie
400 gramów
100 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w grubą kostkę i przesmaż w garnku. Następnie wyjmij z garnka na papierowy ręcznik. Na tym samym tłuszczu obsmaż na złoty kolor pałki z kurczaka oraz kiełbasę.
Krok 2
Boczek, pałki oraz kiełbasę przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj odsączoną fasolkę, liść laurowy oraz ziele angielskie.
Krok 3
Cebulę przekrój na dwie połówki, marchewkę s plastry. Warzywa przesmaż w garnku na pozostałym tłuszczu.
Krok 4
Stwórz aromatyczny, ziołowy sos pomidorowy łącząc w garnku pomidory z zalewą, 100 ml wody oraz Fix Knorr. Wszystko razem wymieszaj i zagotuj.
Krok 5
Przygotowany gęsty sos wlej do żaroodpornego naczynia z mięsem, przykryj i wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz ok. 45 minut. Gotowe danie podawaj z pieczywem lub np. kaszą.

Dobra rada:
To danie możesz również przygotować z innego rodzaju mięsa, np. z żeberek wieprzowych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej