Jesienna biesiada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienna biesiada

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
224 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

156 osób wydrukowało

Pobierz pdf

336 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 opakowanie

400 gramów

100 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w grubą kostkę i przesmaż w garnku. Następnie wyjmij z garnka na papierowy ręcznik. Na tym samym tłuszczu obsmaż na złoty kolor pałki z kurczaka oraz kiełbasę.

Krok 2

Boczek, pałki oraz kiełbasę przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj odsączoną fasolkę, liść laurowy oraz ziele angielskie.

Krok 3

Cebulę przekrój na dwie połówki, marchewkę s plastry. Warzywa przesmaż w garnku na pozostałym tłuszczu.

Krok 4

Stwórz aromatyczny, ziołowy sos pomidorowy łącząc w garnku pomidory z zalewą, 100 ml wody oraz Fix Knorr. Wszystko razem wymieszaj i zagotuj.

Krok 5

Przygotowany gęsty sos wlej do żaroodpornego naczynia z mięsem, przykryj i wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz ok. 45 minut. Gotowe danie podawaj z pieczywem lub np. kaszą.

przepisy.pl

Dobra rada:

To danie możesz również przygotować z innego rodzaju mięsa, np. z żeberek wieprzowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jesienna biesiadaJesienna biesiada

Boczek pokrój w grubą kostkę i przesmaż w garnku. Następnie wyjmij z garnka na papierowy ręcznik. Na tym samym tłuszczu obsmaż na złoty kolor pałki z kurczaka oraz kiełbasę.