Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
988 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

166 osób wydrukowało

Pobierz pdf

440 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 plastry

1 opakowanie

6 sztuk

1 sztuka

4 plastry

0.25 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado obierz, usuń pestkę i miąższ, przełóż do miksera. Dodaj sok z cytryny, oliwę, pieprz cayenne i sos Knorr. Wszystko dobrze zmiksuj.

Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - Krok 1

Krok 2

Kromki zarumień w tosterze, a bekon wysmaż na patelni i odsącz z tłuszczu.

Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - Krok 2

Krok 3

Dwie kromki posmaruj pastą z awokado.

Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - Krok 3

Krok 4

Ułóż na nich sałatę, pomidora pokrojonego w plastry oraz cebulę i bekon. Przykryj pozostałymi dwoma kromkami.

Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • KusiaK

    KusiaK , 19.01.2021

    dobre xd

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sandwich z bekonem, sałatą i pomidoremSandwich z bekonem, sałatą i pomidorem

Kto powiedział, że kanapki muszą być nudne? Jeśli masz dosyć monotonii i zwykłych kromek chleba z szynką, spróbuj naszych sandwichy z bekonem, sałatą i pomidorem. Przepis jest tak prosty, jak to tylko możliwe. Sekretem kanapek jest zielona pasta z awokado, która zastępuje zwykłe masło. Wybierz dojrzałe awokado, którego miąższ ma kremową konsystencję, da się łatwo wydobyć łyżeczką i rozsmarować. Bekon po usmażeniu warto odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym, dzięki temu stanie się jeszcze bardziej chrupiący. Pieczywo możesz przyrumienić w tosterze lub w piekarniku. Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem to świetny pomysł na niedzielne śniadanie, kiedy nigdzie się nie spieszysz i możesz do woli delektować się posiłkiem. Pokochają go również twoi najbliżsi. Może kanapki z bekonem staną się nową tradycją w twoim domu? Takie śniadanie doda ci energii na cały dzień.