Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem
łatwe
440 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
4 plastry
1 opakowanie
6 sztuk
1 sztuka
4 plastry
0.25 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado obierz, usuń pestkę i miąższ, przełóż do miksera. Dodaj sok z cytryny, oliwę, pieprz cayenne i sos Knorr. Wszystko dobrze zmiksuj.

Krok 2
Kromki zarumień w tosterze, a bekon wysmaż na patelni i odsącz z tłuszczu.

Krok 3
Dwie kromki posmaruj pastą z awokado.

Krok 4
Ułóż na nich sałatę, pomidora pokrojonego w plastry oraz cebulę i bekon. Przykryj pozostałymi dwoma kromkami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem
Kto powiedział, że kanapki muszą być nudne? Jeśli masz dosyć monotonii i zwykłych kromek chleba z szynką, spróbuj naszych sandwichy z bekonem, sałatą i pomidorem. Przepis jest tak prosty, jak to tylko możliwe. Sekretem kanapek jest zielona pasta z awokado, która zastępuje zwykłe masło. Wybierz dojrzałe awokado, którego miąższ ma kremową konsystencję, da się łatwo wydobyć łyżeczką i rozsmarować. Bekon po usmażeniu warto odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym, dzięki temu stanie się jeszcze bardziej chrupiący. Pieczywo możesz przyrumienić w tosterze lub w piekarniku. Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem to świetny pomysł na niedzielne śniadanie, kiedy nigdzie się nie spieszysz i możesz do woli delektować się posiłkiem. Pokochają go również twoi najbliżsi. Może kanapki z bekonem staną się nową tradycją w twoim domu? Takie śniadanie doda ci energii na cały dzień.