Kanapki z pastą jajeczną i sałatką z pomidora

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

2

204 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 garść

8 sztuk

4 sztuki

2 łyżeczki

4 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

2 łyżeczki

4 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz i posiekaj w drobną kosteczkę. Dodaj posiekany szczypiorek, musztardę oraz jogurt, dokładnie wymieszaj.

Kanapki z pastą jajeczną i sałatką z pomidora - Krok 1

Krok 2

Pieczywo posmaruj Florą Light, a następnie pastą jajeczną. Udekoruj kiełkami.

Kanapki z pastą jajeczną i sałatką z pomidora - Krok 2

Krok 3

Warzywa umyj, osusz i pokrój w drobną kosteczkę, dodaj sos sałatkowy i dokładnie wymieszaj. Kanapki z pastą jajeczną podawaj z sałatką.

Kanapki z pastą jajeczną i sałatką z pomidora - Krok 3
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, cynku, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy E, witaminy B2, witaminy B6, witaminy C, witaminy B12, folianów.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej