Kisielowe ciasto

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

30 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

0.5 sztuki

0.5 szklanki

3 łyżeczki

3 opakowania

1 szklanka

2 łyżeczki

4 sztuki

polewa:

10 dekagramów

0.5 szklanki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na jednolitą masę.

Krok 2

Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Dodajemy kisiele i wszystko miksujemy.

Krok 4

Następnie wlewamy mleko, a później dodajemy ubitą pianę z białek.

Krok 5

Wszystko delikatnie mieszamy.

Krok 6

Wylewamy do formy.

Krok 7

Po ostygnięciu ciasta wylewamy polewę i dekorujemy np. kokosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kisielowe ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kisielowe ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kisielowe ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kisielowe ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kisielowe ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kisielowe ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kisielowe ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leśna śmietanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej