Kotlety mielone z buraczkami video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
1270 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

165 osób wydrukowało

Pobierz pdf

446 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

40 gramów

2 sztuki

400 gramów

0.5 sztuki

5 łyżek

30 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj mięso mielone. Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Uformuj owalne kotlety, panieruj je w bułce tartej.

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Kotlety smaż z dwóch stron na złoty kolor. Patelnie nakryj przykrywką i smaż jeszcze przez kilka minut.

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Ostudzone buraki obierz, a następnie zetrzyj na tarce. Jabłka obierz i także zetrzyj. Całość przełóż na lekko rozgrzaną patelnię. Dopraw cukrem, pieprzem i odrobiną soli. Skrop sokiem z cytryny.

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Smaż kilka minut mieszając do momentu, gdy buraki będą gorące. Dodaj dwie łyżki zasmażki jasnej Knorr i podsmażaj jeszcze 2 – 3 minuty, cały czas mieszając. Kotlety mielone podawaj z buraczkami i ziemniakami.

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej