Kotlety mielone z buraczkami video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
1270 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

165 osób wydrukowało

Pobierz pdf

447 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

40 gramów

2 sztuki

400 gramów

0.5 sztuki

5 łyżek

30 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj mięso mielone. Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Uformuj owalne kotlety, panieruj je w bułce tartej.

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Kotlety smaż z dwóch stron na złoty kolor. Patelnie nakryj przykrywką i smaż jeszcze przez kilka minut.

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Ostudzone buraki obierz, a następnie zetrzyj na tarce. Jabłka obierz i także zetrzyj. Całość przełóż na lekko rozgrzaną patelnię. Dopraw cukrem, pieprzem i odrobiną soli. Skrop sokiem z cytryny.

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Smaż kilka minut mieszając do momentu, gdy buraki będą gorące. Dodaj dwie łyżki zasmażki jasnej Knorr i podsmażaj jeszcze 2 – 3 minuty, cały czas mieszając. Kotlety mielone podawaj z buraczkami i ziemniakami.

Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej