
Składniki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 łyżeczka
6 łyżek
5 łyżek
500 gramów
5 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj buraki, obierz i zetrzyj na grubych oczkach.
Krok 2
Następnie zalej szklanką wody, dodaj bulionetkę Knorr, masło i zagotuj. Na końcu wsyp kaszę manną i poczekaj aż całość zgęstnieje.
Krok 3
Po schłodzeniu dodaj jajko, cukier, wymieszaj i uformuj kotlety.
Krok 4
Kotlety obtocz w bułce tartej i usmaż na maśle. Gotowe kotlety polej śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej