Kwaśnica ze świeżymi grzybami i tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwaśnica ze świeżymi grzybami i tymiankiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

2 litry

3 ziarna

2 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

400 gramów

1 sztuka

100 gramów

200 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka pokrój na porcje, kiełbasę w pół plastry, kapustę przesiekaj.

Krok 2

Grzyby oczyść i pokrój na duże kawałki, marchew obierz i zetrzyj na tarce. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, a cebulę w piórka.

Krok 3

Do garnka włóż mięso, kiełbasę i kapustę, zalej litrem wody i dodaj liść laurowy, ziele angielskie i cebulę. Zagotuj i zbierz pianę z wierzchu, gotuj 40 min. aż mięso będzie prawie miękkie.

Krok 4

Dodaj marchew, ziemniaki, posiekany tymianek i bulionetkę do duszonych mięs Knorr. Gotuj kolejne 10 min. Podawaj doprawione kminkiem i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaśnica ze świeżymi grzybami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaśnica ze świeżymi grzybami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaśnica ze świeżymi grzybami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaśnica ze świeżymi grzybami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaśnica ze świeżymi grzybami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaśnica ze świeżymi grzybami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaśnica ze świeżymi grzybami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwaśnica ze świeżymi grzybami i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej