Kwaśnica ze świeżymi grzybami i tymiankiem
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
6 sztuk
1 sztuka
2 litry
3 ziarna
2 sztuki
1 sztuka
0.5 pęczka
400 gramów
1 sztuka
100 gramów
200 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka pokrój na porcje, kiełbasę w pół plastry, kapustę przesiekaj.
Krok 2
Grzyby oczyść i pokrój na duże kawałki, marchew obierz i zetrzyj na tarce. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, a cebulę w piórka.
Krok 3
Do garnka włóż mięso, kiełbasę i kapustę, zalej litrem wody i dodaj liść laurowy, ziele angielskie i cebulę. Zagotuj i zbierz pianę z wierzchu, gotuj 40 min. aż mięso będzie prawie miękkie.
Krok 4
Dodaj marchew, ziemniaki, posiekany tymianek i bulionetkę do duszonych mięs Knorr. Gotuj kolejne 10 min. Podawaj doprawione kminkiem i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej