Kwaśnica ze świeżymi grzybami i tymiankiem
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
6 sztuk
1 sztuka
2 litry
3 ziarna
2 sztuki
1 sztuka
0.5 pęczka
400 gramów
1 sztuka
100 gramów
200 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka pokrój na porcje, kiełbasę w pół plastry, kapustę przesiekaj.
Krok 2
Grzyby oczyść i pokrój na duże kawałki, marchew obierz i zetrzyj na tarce. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, a cebulę w piórka.
Krok 3
Do garnka włóż mięso, kiełbasę i kapustę, zalej litrem wody i dodaj liść laurowy, ziele angielskie i cebulę. Zagotuj i zbierz pianę z wierzchu, gotuj 40 min. aż mięso będzie prawie miękkie.
Krok 4
Dodaj marchew, ziemniaki, posiekany tymianek i bulionetkę do duszonych mięs Knorr. Gotuj kolejne 10 min. Podawaj doprawione kminkiem i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej