Burrito z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burrito z kurczakiem

i serem cheddar po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
952 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

303 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

526 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

4 sztuki

1 sztuka

100 gramów

0.5 szklanki

50 mililitrów

300 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano.

Burrito z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Warzywa dodaj do usmażonego mięsa, następnie dorzuć fasolę. Całość smaż jeszcze około 4 minut.

Burrito z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr Chili con carne połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku. Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu.

Burrito z kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

Burrito z kurczakiem - Krok 4

Krok 5

Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nie farsz, posyp startym serem i zawiń jak krokiety, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

Burrito z kurczakiem - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Bercik

    Bercik , 29.05.2021

    Lekko zmodyfikowałem ale wyszło świetnie. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Pawlik

    Robert Pawlik , 31.10.2015

    raz jadłem i daremnie i od tego czasu jestem molestowany

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burrito z kurczakiemBurrito z kurczakiem

Mięso podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano.