Burrito z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burrito z kurczakiem

i serem cheddar po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
952 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

308 osób wydrukowało

Pobierz pdf

531 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

4 sztuki

1 sztuka

100 gramów

0.5 szklanki

50 mililitrów

300 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano.

Burrito z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Warzywa dodaj do usmażonego mięsa, następnie dorzuć fasolę. Całość smaż jeszcze około 4 minut.

Burrito z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr Chili con carne połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku. Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu.

Burrito z kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

Burrito z kurczakiem - Krok 4

Krok 5

Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nie farsz, posyp startym serem i zawiń jak krokiety, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

Burrito z kurczakiem - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Bercik

    Bercik , 29.05.2021

    Lekko zmodyfikowałem ale wyszło świetnie. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Pawlik

    Robert Pawlik , 31.10.2015

    raz jadłem i daremnie i od tego czasu jestem molestowany

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sajgonki mięsne
czas przygotowania
36 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burrito z kurczakiemBurrito z kurczakiem

Mięso podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano.