MUFFINKI CZEKOLADOWE

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

210 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

75 gramów

250 gramów

30 gramów

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

75 gramów

40 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuścić i ostudzić.

Krok 2

Czekoladę pokroić na małe kawałki.

Krok 3

W jednej misce połączyć suche składniki oraz czekoladę.

Krok 4

W drugiej połączyć składniki mokre i połączyć ze składnikami suchymi.

Krok 5

Wymieszać do połączenia się składników.

Krok 6

Ciasto nałożyć do 12 foremek i piec ok. 20 minut w 200° C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MUFFINKI CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MUFFINKI CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MUFFINKI CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MUFFINKI CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MUFFINKI CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MUFFINKI CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MUFFINKI CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - MUFFINKI CZEKOLADOWEMUFFINKI CZEKOLADOWE

Muffinki można przygotowywać na wiele sposobów. Na słodko, w formie wytrawnych przekąsek z dodatkiem szynki i koziego sera lub w wersji pikantnej, z użyciem ostrych przypraw i dodatków. Mimo tego, że wymienione warianty babeczek bardzo się od siebie różnią, łączy je jeden wspólny element: odpowiednio przygotowane ciasto. Kluczowe jest to, aby najpierw dokładnie połączyć ze sobą suche i mokre składniki. Do proponowanych muffinek potrzebujesz niewielu produktów, wśród których najistotniejszym jest czekolada – to ona bowiem odpowiada za charakterystyczny i intensywny smak wypieków. Wybierz tę z wysoką zawartością kakao lub mleczną. Jej smak dobrze będzie się komponował z płatkami migdałów. Gotowe muffinki sprawdzą się podawane z mocną, czarną kawą lub herbatą. Przepis podstawowy łatwo urozmaicisz, dekorując je kawałkiem roztopionej czekolady lub podając z gałką waniliowych lodów czy pucharkiem musu bananowego. Koniecznie wypróbuj smacznych babeczek, które łatwo przygotujesz dzięki naszemu przepisowi.