muffinki marmurkowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

47 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

85 gramów

280 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

115 gramów

2 sztuki

250 mililitrów

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W osobnych naczyniach wymieszać składniki suche i mokre, następnie do mokrych wsypać suche i wymieszać, krótko, tylko do połączenia składników.

Krok 2

Ok. 1/3 ciasta odłożyć, dodać do niego kakao, wymieszać.

Krok 3

Do papilotek nakładać naprzemiennie po łyżce ciasta białego i tego z kakao.

Krok 4

Piec około 15 minut w temp. 150 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • muffinki marmurkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • muffinki marmurkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • muffinki marmurkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • muffinki marmurkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • muffinki marmurkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • muffinki marmurkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • muffinki marmurkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babeczki z kiwi
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej