Muffinki z orzechami i jabłkami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

280 mililitrów

1 sztuka

2.5 szklanki

2 łyżeczki

100 gramów

2 szklanki

1 szklanka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki suche wymieszać w jednej misce, składniki mokre połączyć w drugiej misce.

Krok 2

Składniki suche wsypać do mokrych i wymieszać, ale niezbyt dokładnie.

Krok 3

Na koniec dodać posiekane jabłka i połączyć z ciastem.

Krok 4

W formie do muffinek ułożyć papilotki i do nich nakładać ciasto do 3/4 wysokości dziurki w formie.

Krok 5

Piec 20-25 minut w temp. 180 st. z termoobiegiem lub 200 st. bez termoobiegu

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej