Orzechowy Joker

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

72

595 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

604 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1353 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

2 łyżeczki

150 gramów

4 sztuki

125 mililitrów

15 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jajka z cukrem ubić na puszystą masę.

Krok 2

Do masy wlać roztopioną Kasię, wymieszać.

Krok 3

Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mielone orzechy, budyń czekoladowy oraz mleko.

Krok 4

Całość ubijać mikserem. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą tortownicy, posypać całymi oraz posiekanymi orzechami laskowymi, piec ok. 50 minut.

6

Opinie o przepisie

  • Aneta Siwiera

    Aneta Siwiera

    bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malgorzata Michely

    Malgorzata Michely

    ladnie wyglada jaka tortownica objetosc

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Gabi Dziermańska

    Gabi Dziermańska

    Ciasto nie wyrosło takie duże, wygląda gorzej, ale mimo wszystko jest bardzo dobre ^^ Co do margaryny, to wlałam wpół wystygniętą i nic raczej to nie zepsuło.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Bieniek

    Dorota Bieniek

    ciasto mi opadło :( co może być tego przyczyną? i tak jest dobre ale wygląda gorzej niż na zdjęciu :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Belcarz

    Karolina Belcarz

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej