
Składniki
1 sztuka
150 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miseczki.
Krok 2
Cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij prze praskę.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z twarożkiem i koncentratem pomidorowym. Oliwki posiekaj.
Krok 4
Teraz wymieszaj wędzona makrelę, z pomidorowym twarożkiem, dodaj cebulę, czosnek, oliwki i posiekaną bazylię. Dokładnie wymieszaj, podawaj z grzankami z bagietki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej