Pasta z makreli i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z makreli i pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miseczki.

Krok 2

Cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij prze praskę.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z twarożkiem i koncentratem pomidorowym. Oliwki posiekaj.

Krok 4

Teraz wymieszaj wędzona makrelę, z pomidorowym twarożkiem, dodaj cebulę, czosnek, oliwki i posiekaną bazylię. Dokładnie wymieszaj, podawaj z grzankami z bagietki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z makreli i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z makreli i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z makreli i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z makreli i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z makreli i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z makreli i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z makreli i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z makreli i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej