
Składniki
600 gramów
1 opakowanie
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, zbij tłuczkiem, zalej marynatą i pozostaw w chłodnym miejscu na 24 godzin.
Krok 2
Następnie mięso wyjmij z naczynia, osusz, natrzyj przyprawami i oprósz mąką, rumień na silnie rozgrzanym tłuszczu, skrop winem i duś na małym ogniu pod przykryciem.
Krok 3
Pod koniec duszenia wlej śmietanę i dodaj chleb.
Krok 4
Miękkie mięso wyjmij z naczynia, pokrój na porcje ukośnie w poprzek włókien, a następnie włóż ponownie do naczynia i polej przetartym i doprawionym sosem, chwilę podduś. Podawaj z ziemniakami, kapustą z wody i sałatą zieloną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej