PRZEPISY.PL

Pieczone skrzydełka

  • 90
  • 6
  • Średnie
  • 0
6
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pieczarki200 g
  • jajka2 szt
  • rodzynki0.2 szklanki
  • orzechy włoskie0.2 szklanki
  • miód2 łyżki
  • sos sojowy2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • ząbki czosnku8 szt
  • sezam1 łyżka
  • skrzydełka z kurczaka20 szt
  • koperek1 pęczek
  • mięso mielone z indyka800 g
  • bułka1 szt
  • wątróbka drobiowa200 g
  • migdały1 łyżka
  • Krok 1

    Ze skrzydełek obetnij pierwsze najkrótsze ramionko, posól i włóż na około 30 minut do lodówki.
  • Krok 2

    Z białek ubij pianę, dodaj żółtka, wymieszaj z wątróbką pokrojoną w drobną kostkę, drobno pokrojonymi pieczarkami, posiekanymi orzechami i koperkiem, bułką namoczoną w mleku i odciśniętą oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
  • Krok 3

    Gotowym farszem nadziewaj skrzydełka wkładając palec pod skórę od drugiego do trzeciego ramionka.
  • Krok 4

    Miód zmieszaj z sosem sojowym i dwoma łyżkami wody, posmaruj skrzydełka. Posyp migdałami pomieszanymi z sezamem. Piecz około 40 minut w temp. 200 stopni.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

1386
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
75
osób dodało do Mniamlisty
60''
2
Łatwe
234
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
46
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe