Pierogi wiedeńskie

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

rozczyn:

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

5 dekagramów

ciasto:

0.5 kilograma

2 sztuki

0.5 łyżeczki

farsz:

50 dekagramów

1 sztuka

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Robimy rozczyn: do miski wrzucamy mąkę, cukier, drożdże oraz podgrzane mleko.

Krok 2

Wyrabiamy i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok 20 min.

Krok 3

Rozwałkujemy i wykrawamy koła.

Krok 4

Farsz: pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i smażymy.

Krok 5

Gdy farsz ostygnie, nakładamy na koła i zwijamy jak pierogi.

Krok 6

Odstawiamy do wyrośnięcia i smażymy jak pączki na złoto z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi wiedeńskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi wiedeńskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi wiedeńskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi wiedeńskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi wiedeńskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi wiedeńskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi wiedeńskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej