Pierogi wiedeńskie

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 sztuki

0.5 łyżeczki

farsz:

0 gramów

50 dekagramów

1 sztuka

1

rozczyn:

5 dekagramów

1 szklanka

0.5 kilograma

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Robimy rozczyn: do miski wrzucamy mąkę, cukier, drożdże oraz podgrzane mleko.

Krok 2

Wyrabiamy i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok 20 min.

Krok 3

Rozwałkujemy i wykrawamy koła.

Krok 4

Farsz: pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i smażymy.

Krok 5

Gdy farsz ostygnie, nakładamy na koła i zwijamy jak pierogi.

Krok 6

Odstawiamy do wyrośnięcia i smażymy jak pączki na złoto z obu stron.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej